Om oss

Möt grundare

Möt grundare

HERMELA NADEW

Hermela Nadew är född och uppväxt in Dire Dawa, Etiopien. Som 9-åring flyttade hon till Sverige tillsammans med sin mamma. Under hennes uppväxt brukade Hermelas mamma tända doftljus väldigt ofta i hemmet, vilket var något som båda två alltid tyckte väldigt mycket om. Ritualen, mysigheten och inte minst sagt doften, var vanligt förekommande hemma hos dem. En dag hade hennes mamma bett om att få köpa doftljus som doftar naturligt. Såna som inte heller innehåller några kemikalier eller gifter… dessa hade hon själv svårt att hitta.

Då fick Hermela idén om att tillverka dessa doftljus till sin mamma. Handgjorda, ekologiska, giftfria med naturliga dofter. Efter noggrann forskning och hundratals tester lyckades hon äntligen skapa ljusen som hennes mamma hade önskat sig; och fröna som skulle komma att bli Nadew Of Sweden var planterade. För att komplettera produkten ville Hermela skapa en snygg, minimaliserad design med en stilren glasbehållare som inte bara har ett innehåll av hög kvalitet, utan även ett utseende som speglar detta.

Sedan dess har hennes intresse för entreprenörskap fortsatt. Redan som nyexaminerad ekonom hade hon en stor förmåga att se möjligheter i skapandet och produktionsutvecklingen.

År 2021 tog hon steget och grundade Nadew Of Sweden som idag drivs från Stockholm.

“Att ha med mina etiopiska rötter och mitt hem Sverige var något som var viktigt för mig när jag skulle grunda mitt företag”

Hermela har valt att döpa alla produkter efter olika städer i Etiopien samtidigt som hon lyfter att all tillverkning och design sker i Stockholm, Sverige.

Nadew Of Sweden är ett svenskt företag som både grundats och idag bedrivs från Stockholm.

Vi erbjuder produkter med en snygg, minimaliserad design för ett vackert hem. Vi vill ge våra kunder en så naturnära upplevelse som möjligt genom att erbjuda noggrant utvalda dofter och naturliga ingredienser med hänsyn till miljö, djur och självklart dig.

SVENSK DESIGN INSPIRERAD AV ETIOPIEN

100%
EKOLOGISKT
VEGANSKT
GIFTFRITT

Vår vision

Vi alla är medvetna om att vissa dofter tar fram både känslor och minnen från barndomen. Då vårt luktsinne är starkt så har det förmågan att koppla dofter till våra känslor och vårt minne. Lukten av kardemumma tar dig tillbaka till mammas kök och din barndom, en viss parfym kan ta dig tillbaka till samma plats när du var på semester och den snygga killen/tjejen gick förbi dig. Även sinnestillståndet och välmåendet kan påverkas av dofter. När du känner dig stressad och har svårt att slappna av så kan doften av lavendel hjälpa dig att varva ner medan tea tree kan pigga upp dig.

Vår vision är att göra ditt hem till en plats där du kan återhämta dig. Med hjälp av doftljus från Nadew Of Sweden så blir ditt hem din oas.

Varukorg